Nieuws.

Van Zijl oppermachtig in BEAT Track Series Alkmaar

ALKMAAR – Melvin van Zijl bleek oppermachtig bij de eerste manche van de BEAT Track Series Endurance in Alkmaar. De renner van Vlasman Cycling Team won zaterdag zowel de scratch, de temporace als de puntenkoers en kon daarmee terugkijken op een foutloos toernooi. Milan Broer werd tweede, Michael Vingerling legde beslag op de derde stek. Bij de vrouwen stapte Lily Schuitemaker als nummer één van het hout van het Sportpaleis in Alkmaar. De winnares van de puntenkoers liet Phaedra Krol (tweede) en Bente van Teeseling (derde) achter zich. Krol won de scratch, Bianca Lust – vierde in de stand – schreef de temporace op haar naam.

Bij de junioren was Casper van Uden de best presterende over drie onderdelen. Yanne Dorenbos en Leco Handriks mochten als tweede en derde het podium op. Bij de junior-vrouwen was Eline van Rooijen de beste over drie onderdelen. Juliet Eickhof en Tamara de Graaf verdwenen als respectievelijke tweede en derde in de einduitslag. Erwin Smit was de beste nieuweling, Yuli van der Molen het beste nieuweling-meisje.

De BEAT Track Series Endurance krijgen nog een vervolg in Amsterdam en Apeldoorn. In Omnisport vindt op 16 & 17 december de finale plaats op de baan waar eind februari, begin maart 2018 de wereldkampioenschappen op de baan worden gehouden. Er mag nog worden bijgeschreven voor beide wedstrijden van de BEAT Track Series Endurance. Daarnaast start op 26 november de BEAT Track Series Sprint – Velodrome Amsterdam. Meer informatie: http://www.beattrackseries.nl

Uitslagen: