Nieuws.

Sprinters tonen potentieel in WB Milton

MILTON – Kwantitatief was de inbreng van de nationale baanploeg van Nederland beperkt met vijf landgenoten, maar kwalitatief behoorde ons land weer tot de top. Het vijftal veroverde zes medailles in het Canadese Milton, waar de derde wereldbeker van deze winter wachtte op de pistiers. Daarbij waren twee overwinningen: Harrie Lavreysen won goud op de keirin, terwijl Jeffrey Hoogland het sprinttoernooi op zijn naam bracht.

De jonge Harrie Lavreysen stond in zijn derde wereldbeker opnieuw met goud om zijn nek. In Pruskow won hij met zijn teamgenoten de teamsprint, in Manchester de individuele sprint en ditmaal was hij overtuigend de snelste op de keirin. Shanne Braspennincx en Laurine van Riessen stonden vervolgens op de sprint op het ereschavot als tweede en derde. Alleen de Duitse Kristina Vogel torende boven hen uit. Lavreysen was vooral blij met de overwinning op de keirin. “Ik moest nog wat belangrijke UCI-punten halen op dit onderdeel richting het WK. Hopelijk hebben we hiermee twee startplaatsen weten te veroveren voor Apeldoorn” liet hij weten vanuit Milton.

Op de derde en laatste dag veroverden Laurine van Riessen en Hetty van de Wouw een zilveren medaille op de teamsprint. De derde sprintster Shanne Braspennincx reikte tot brons op de keirin. Hoogtepunt van die dag was de gouden medaille van Jeffrey Hoogland in het sprinttoernooi. Een prestatie waar de Nijverdaller ook zelf mee in zijn nopjes was. “Ik ben ontzettend tevreden met dit resultaat. Ik kwam met één doel naar Canada en dat was de sprint zo goed mogelijk te rijden. Ik denk dat we mogen stellen dat dit vrij goed gelukt is.”

Bondscoach Bill Huck zag opnieuw een sterke oranje afvaardiging.  “We hebben ook hier weer kunnen zien dat we bij de Nederlandse sprinters zeer veel potentieel in huis hebben.  Een mooie uitgangspositie voor een WK in eigen land, waar we uiteraard opnieuw willen laten zien waar we toe in staat zijn. Met een trainingsperiode gaan we toewerken naar nieuwe successen op onze thuisbaan in Apeldoorn.”

Foto: Tim de Boer