Met sport halen we het beste en mooiste uit Gelderland!.

Mooi Gelderland
Gelderland staat bekend om zijn mooie natuurgebieden met de Veluwe als kroonjuweel. Stuifzand, prachtige bossen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes en zacht stromende beken. Vanuit deze prachtige omgeving kan je genieten van vele topattracties, beroemde musea, historische dorpen en culinaire restaurants. Voel je de koning te rijk in het nationale museum Paleis het Loo of bezoek de wereldberoemde schilderijen van Vincent van Gogh in het Kröller Müller museum.  Of geniet met de fiets van de prachtige natuur.

Met meer dan twee miljoen inwoners is Gelderland is de grootste provincie in Nederland. Het ligt in het midden/oosten van het Nederland grenzend aan de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Met de unieke combinatie van cultuur en natuur, op een uur rijden van Amsterdam heeft Gelderland enorm veel te bieden.

Gelderland investeert in sport
Sport draagt in belangrijke mate bij aan het versterken van de regio voor inwoners, bedrijven, bezoekers en sporters. Gelderland staat dan ook niet alleen bekend om natuur en cultuur maar zeker ook om zijn vele uitdagende (top)sportevenementen en prachtige sportaccommodaties zoals Omnisport Apeldoorn en Nationaal Sportcentrum Papendal.

Gelderland investeert veel in sport en in de wielersport in bijzonder. De provincie ondersteunt jaarlijks ruim 20 topsportevenementen en hun side-events. Zo vergroot zij de economische en maatschappelijke impact voor de regio en maakt de sportevenementen nog succesvoller.

In vrijwel alle wielerdisciplines worden in Gelderland grote (inter)nationale evenementen op het niveau van NK, EK en WK georganiseerd. Zo vindt op Papendal jaarlijks de UCI World Cup BMX plaats en is Apeldoorn in 2019 de gastheer voor het WK Para-cycling en zijn er diverse plannen voor nieuwe WK ambities. Samen met inspanningen op talentontwikkeling en versterking van de Gelderse fietsinfrastructuur leverde deze evenementen de provincie in 2017 het UCI Bike Region Label op.  In de provincie is een hecht netwerk aanwezig van sportorganisaties en aanvullende organisaties, zoals bedrijven, scholen, gemeenten etc. In Gelderland ligt de focus naast wielersport op vijf andere  sporten: atletiek en wandelen, judo, hippische sport, tennis en volleybal.

Voor meer informatie kijk op www.gelderland.nl/sport.