Nieuws.

Ligtlee en Van der Peet klasse apart in BEAT Track Sprint Series

AMSTERDAM – In het Velodrome van Amsterdam vond afgelopen weekeinde de eerste manche van de BEAT Track Sprint Series plaats. Ruim dertig deelnemers gingen de strijd aan op een drietal onderdelen: de kwalificatie over 200 meter op de sprint, het sprinttoernooi zelf en tenslotte de keirin. Uiteindelijk kwamen Sam Ligtlee bij de mannen en Steffie van der Peet bij de vrouwen als overduidelijke winnaars uit de bus. Zij hadden drie zeges in evenzoveel onderdelen op hun naam.

De jonge Sam Ligtlee kreeg de afgelopen maanden de kans om zich op het Europees Kampioenschap in Berlijn en bij de wereldbekerwedstrijden in Manchester te meten met de wereldtop. Optredens waar hij twee bronzen teamsprintmedailles en een bak internationale ervaring aan over hield. In Amsterdam bleek hij voor de rest van het veld een maatje te groot. Joel Zuidema eindigde met twee tweede plekken en een derde plaats op de zilveren positie, Stephan Habets werd derde. Wel reed Habets samen met Ligtlee als enige onder de 11 seconden op de kwalificatie over 200 meter. Ligtlee realiseerde een tijd van 10.930, Habets deed daar met 10,996 niet veel voor onder.

Steffie van der Peet reed als snelste vrouw naar een tijd van 12,035. De voorheen bij de junior-vrouwen internationaal zeer succesvolle renster mag zich de komende jaren proberen te mengen in de fikse onderlinge competitie van de vrouwelijke sprintsters voor een plekje op de toernooien en greep de gelegenheid aan om in het Velodrome wat extra ervaring op te doen. In het vrouwentoernooi stak Van der Peet er alvast met kop en schouders bovenuit. Inke Brommer eindigde als tweede, Wietske Bloemhof – onlangs met Elis Ligtlee en Kyra Lamberink winnares van het NK Teamsprint – werd als derde gehuldigd.

Bij de junioren won Mark Bakker voor Daan Kool (tweede) en Tijmen van Loon. Bij de nieuwelingen won Lars Romeijn het toernooi, terwijl Daniek Hengeveld het best op dreef was bij de nieuweling-meisjes.

De volgende manches van de BEAT Track Sprint Series zijn voorzien voor 2 december (Alkmaar) en 16-17 december (Apeldoorn).

Uitslagen

Uitslagen 26 november 2017