Nieuws.

Kennis-mini-conferentie ‘Aangepast sporten anno 2018’

Op 16 en 17 december vindt in Omnisport een wielerspektakel plaats – als side event van het WK baanwielrennen dat van 28 februari – 4 maart 2018 zal plaatsvinden – met op zaterdag 16 december sprintwedstrijden met daarbij in de middag para-cycling wedstrijden.

Sport en sportbeleving is goed voor iedereen. Ook én juist voor mensen met een beperking. Want sporten is niet alleen gezond, maar ook leuk om te doen!

Aangepast Sporten is er voor iedereen met een beperking. Het kan hierbij gaan om een lichamelijke, verstandelijke, auditieve, visuele, chronische, meervoudige en psychische beperking, niet aangeboren hersenletsel, gedragsproblematiek of stoornis binnen het autismespectrum. Er zijn steeds meer mogelijkheden om te sporten voor mensen met een beperking of een chronische aandoening. Dit kan in teamverband of individueel, op topsportniveau of recreatief, voor jong en oud. Het sporten kan een onderdeel zijn van de reguliere sport of worden aangepast aan de beperking.

Door de vele ontwikkelingen in deze tak van sport, komen er ook steeds meer vragen. Daarom willen wij je graag voor deze bijeenkomst uitnodigen, zodat jij met andere betrokkenen kennis kunt delen om elkaar te helpen en te inspireren. Daarnaast kunt u de paralympische wielrenners in actie zien op de wielerbaan.

‘Aangepast sporten anno 2018, waar staan we nu?’
Datum: zaterdag 16 december 2017
Tijdstip: 13:00 – 16:00 uur
Locatie: Omnisport Apeldoorn, De Voorwaarts 55, 7321 MA Apeldoorn

Sprekers:
– Eelke van de Wal, bondscoach para-cycling
– Ambassadeurs Uniek Sporten Apeldoorn
– Foundations

Programma:
13:00 uur:

  • Vanaf 13:00 uur inloop met koffie en thee

13:30 uur:

  • Start sessie (totale duur ca 1 uur). Hierin wordt met verschillende onderwerpen ingegaan op ‘waar staan we nu in 2018’;
  • Dialoog met Eelke v/d Wal als bondscoach van para-cycling. Interessant verhaal over waar hij nu staat t.o.v. toen hij begon als bondscoach. Wat is er allemaal veranderd in de wereld van aangepast sporten volgens hem?
  • Aangepast sporten binnen de vereniging. Hoe gaat een vereniging om met aangepast sporten in combinatie met valide sport.
  • Een van de ambassadeurs vertelt zijn / haar verhaal.
  • Welke mogelijkheden zijn er tegenwoordig qua materiaal en kennisdeling voor het aangepast sporten. Hoe helpt dit de vereniging om aangepast sporten te faciliteren? En wat is er zichtbaar op gebied van materiaal bij para-cycling?
  • Foundations vertellen over wat hun rol is in aangepast sporten in 2018 en verder, zij belichten wat er in de toekomst op de agenda staat.

Vanaf ± 14:30 uur:

  • Rondleiding en wedstrijd kijken op de wielerbaan met o.a. kennismaking met para-cycling; van dichtbij kunnen renners, materialen en alles rondom deze sport worden beleefd.

Gedurende de hele middag een ‘interactieve wand’ waar verenigingen hun problemen, maar vooral ook hun successen en kansen kunnen plaatsen; op die manier komt er meer inzicht in waar de ‘problemen’ en ‘mogelijkheden’ liggen op het gebied van aangepast sporten.

Meld u nu snel aan, uiterlijk voor 12 december, voor deze Kennis mini conferentie aangepast sporten, via evenementen@libemaprofcycling.nl (René Blom) en vermeld met hoeveel personen u komt namens uw vereniging of organisatie (max 2 per vereniging / organisatie, wilt u met meer komen graag even in overleg).

Er is plaats voor maximaal 70 personen.

Wij zien u graag op zaterdag 16 december!