Nieuws.

Families Ligtlee en Van Zijl overtuigen in BEAT Track Series

In het Velodrome Amsterdam en Sportpaleis Alkmaar vonden het hele weekeinde wedstrijden plaats in het kader van de BEAT Track Series. Op zaterdag waren het broer Sam en zus Elis Ligtlee die de hoofdprijzen voor zich opeisten, op zondag won Melvin van Zijl voor broer Dylan. Bij de vrouwen was de winst voor Kirstie van Haaften.

Op zaterdag werden de BEAT Track Series Sprint verreden in Alkmaar. Hier was het de familie Ligtlee die met de prijzen aan de haal ging. Sam Ligtlee was opnieuw de sterkste bij de mannen. De sprinter uit Eerbeek won de sprintkwalificatie over 200 meter en was winnaar van de keirin. In het sprinttoernooi zelf – waar Joel Zuidema de winst greep – werd Ligtlee derde. Genoeg voor een krappe eindzege. Stephan Habets had met drie tweede plaatsen net een punt te veel voor de zege. Joel Zuidema werd derde op nog eens een punt.

Bij de vrouwen was het olympische kampioene keirin Elis Ligtlee die de overwinning mee pakte. Ze deed dat met de overtuiging die van haar status verwacht mag worden, want ze won de drie genoemde onderdelen. Steffie van der Peet werd tweede, Imke Brommer derde. Ook Mark Bakker (junioren), Kemberley Kalee (nieuweling-meisjes) en Lars Romijn (nieuwelingen) gingen met de zegebloemen naar huis.

Op zondag stonden de wedstrijden in het kader van de BEAT Track Series Endurance op het programma in Amsterdam. Ook hier verdeelde een familie de prijzen en dan bij de mannen. Hoewel hij op zaterdag op het NK Derny nog tot het laatst om de prijzen mee streed, wist Melvin van Zijl een overtuigende overwinning te behalen. Zowel in de afvalkoers, de temporace als de puntenkoers eiste de Harderwijker de zege voor zich op. Broer Dylan werd drie keer in zijn spoor tweede. Het feest in Harderwijk werd compleet door de derde plek in de eindstand van plaatsgenoot Arjan Arentsen.

Bij de vrouwen was het een jonge lichting die de podiumplaatsen opeiste. Kirstie van Haaften won de afvalkoers en eindigde met zeven punten als winnares. Phaedra Krol won de temporace en werd tweede. Lilly Schuitemaker tenslotte was de beste in de puntenkoers en werd derde. Eline van Rooijen won bij de junior-vrouwen, Yanne Dorenbos was de meest constante junior. Erwin Smit ging met de zege bij de nieuwelingen aan de haal, terwijl Lily van der Molen als beste nieuweling-meisje werd gehuldigd.

Noteer alvast in je agenda het finale weekend van de BEAT Track Series op 16 & 17 december Omnisport Apeldoorn.

Uitslagen
Uitslagen 2 december 2017
Uitslagen 3 december 2017