Nieuws.

Eindwinnaars BEAT Track Series bekend

APELDOORN – In Omnisport Apeldoorn zijn op zaterdag de BEAT Track Series Sprint afgerond, een dag later stond de finale van de BEAT Track Series Endurance op het programma. In beide competities was er de afgelopen weken volop strijd op de wielerbanen van Alkmaar, Amsterdam en Apeldoorn. Renners kregen dankzij dit initiatief de mogelijkheid om niet alleen trainingsrondjes af te leggen op de piste deze winter, maar ook hun vorm aan te scherpen door middel van het wedstrijdelement. En tegelijkertijd dienden deze series als mooie opwarmer richting de grande finale van het baanseizoen: het WK Baanwielrennen in Omnisport Apeldoorn (28 februari tot en met 4 maart). Op de duuronderdelen bleken na drie bijeenkomsten Milan Broer (elite-mannen) en Phaedra Krol (elite-vrouwen) de grote winnaars. Bij de sprint waren dat Stephan Habets (mannen) en Steffie van der Peet (vrouwen).

Habets moest bij de slotwedstrijd in Apeldoorn steeds één persoon voor zich dulden op de onderdelen 200 meter, sprint en keirin, maar bleek niet alleen na drie onderdelen maar ook na drie wedstrijden de meest constante factor van deze BEAT Track Series Sprint. Spannend was die strijd wel, want met zijn twintig punten ging hij Joel Zuidema maar één plek vooraf. Stijn Geluk werd met 45 punten derde. Bij de vrouwen was Steffie van der Peet voor de tweede keer in deze serie drie keer op dezelfde dag de beste op de verreden onderdelen. Daarmee was ze een onomstreden eindwinnares met twaalf punten. Imke Brommer werd tweede (25 punten), Wietske Blomhof derde (28 punten). Bij de junioren ging Mark Bakker als eindwinnaar in de boeken. Lars Romijn was de meest constant presterende sprinter bij de nieuwelingen en Kimberly Kalee won bij de nieuwelingen-meisjes.

Milan Broer moest het als eindwinnaar op de duuronderdelen vooral van zijn constante presteren hebben. Op drie verschillende banen wist hij bij de besten te rijden, waardoor hij uiteindelijk na het optellen van alle klasseringen tot 39 punten kwam. Dertien punten achter hem werd Folkert Zwiers tweede, Maurice Steenbeek werd derde. Melvin van Zijl – de winnaar van de manches in Amsterdam en Alkmaar ontbrak dit keer op het appél en ook de winnaar van de slotmanche in Apeldoorn – Gino Luca Vierhouten – was niet bij alle wedstrijden aanwezig geweest. Dat lukte bij de elite-vrouwen Phaedra Krol wel. Met 22 punten over drie keer drie onderdelen was ze een vaste waarde op de duuronderdelen. Lily Schuitemaker gaf tien punten toe, nummer drie Bente van Teeseling nog eens acht meer. Krol sloot af in stijl, want ze won zowel de scratch als de puntenkoers in Omnisport. Bij de junioren werd Yanne Dorenbos als eindwinnaar gehuldigd, bij de nieuwelingen was dat Erwin Smit, Yuli van der Molen won bij de nieuwelingen-meisjes en Eline van Rooijen bij de junior-vrouwen.

Foto’s
Facebook – Gert Bonestroo

Uitslagen
Uitslagen 16 december 2017 & eindklassement
Uitslagen 17 december 2017 & eindklassement
Uitslagen para-cycling wedstrijden