Nieuws.

Bont gekleurde Nederlandse afvaardiging naar wereldbeker in Minsk

De laatste internationale test voor het WK in Apeldoorn (28 februari-4 maart) is de wereldbeker die van 19 tot en met 21 januari wordt verreden in de Wit-Russische hoofdstad Minsk. De KNWU stuurt een duurselectie en sprintster Elis Ligtlee naar deze baanontmoeting en ook het trio sprinters van BEAT Cycling Club is present in Minsk. Laurine van Riessen maakt de Nederlandse afvaardiging komend weekeinde compleet als eenlinge van Matrix.

De KNWU vaardigt geen volledige baanselectie af naar de wereldbekerwedstrijd in Minsk van komend weekeinde. De sprintselectie koos in de voorbereiding op het WK in Apeldoorn voor de wereldbeker in Milton en richt zich nu op training. Een uitzondering maakte bondscoach Bill Huck voor olympisch keirinkampioene Elis Ligtlee die een laatste mogelijkheid zich te kwalificeren voor de WK-onderdelen keirin en sprint. Peter Schep gaat met een groter gezelschap naar Minsk. Zijn doel is nog enkele zaken uit te testen en zijn renners wedstrijdritme op laten doen. Op de duuronderdelen komen Roy Eefting (scratch), Roy Pieters, Wim Stroetinga (koppelkoers), Jan Willem van Schip (omnium en puntenkoers), Dion Beukeboom (achtervolging), Kirsten Wild (koppelkoers, omnium, puntenkoers) en Amy Pieters (koppelkoers en scratch) in actie.

BEAT Cycling Club sloeg de wereldbeker in Milton juist over en komt nu weer in actie in Minsk. Tim Veldt, coach van de BEAT baanploeg, ziet dit ook als een ideale test in voorbereiding op de WK in Apeldoorn: “We zullen dit weekend starten op de teamsprint, Matthijs rijdt met Theo of Roy de individuele sprint en Matthijs rijdt tot slot ook de keirin. Voor Roy is zijn rol als starter in de teamsprint op dit moment essentieel. Hij zou zich graag voor die positie kwalificeren voor de wereldkampioenschappen. Ook voor Matthijs is dit een belangrijk weekend, omdat de volgorde van de onderdelen gelijk is aan de volgorde op de wereldkampioenschappen. Hier kan hij goed testen hoe hij zich door zo’n toernooi ontwikkelt.”

Laurine van Riessen besloot ook af te reizen naar Minsk. De Zuid-Hollandse maakt deel uit van de commerciële formatie Matrix en kan dus onafhankelijk van de KNWU inschrijven. “Voor mij is het belangrijk zoveel mogelijk wedstrijdritme op te doen omdat ik nog altijd veel leer van het rijden van internationale wedstrijden” zei ze na afloop van het NK in Alkmaar.

foto: Gert Bonestroo