Nieuws.

BEAT Track Series Endurance & Sprint: warm draaien voor WK Apeldoorn

APELDOORN – Op 28 februari begint de belangrijkste baanwedstrijd van dit seizoen: de 2018 UCI Wereldkampioenschappen Baanwielrennen presented by Tissot in Apeldoorn. Voor renners en publiek is er de komende maanden gelegenheid genoeg om op te warmen voor dit evenement. Bijvoorbeeld met de BEAT Track Series een driebanentoernooi dat na wedstrijden in Alkmaar (11 november Endurance en 2 december Sprint) en Amsterdam (26 november Sprint en 3 december Endurance) op 16 en 17 december een grote finale krijgt in Omnisport Apeldoorn.

Het is voor de derde keer dat een dergelijk toernooi georganiseerd wordt door een samenwerking van Libéma Profcycling, BEAT Cycling Club, de organiserende banen en wielerverenigingen AR&TV de Adelaar, WV Alcmaria Victrix en A.S.C. Olympia. Volgens mede-initiafiefnemer Geert Broekhuizen van BEAT laat dit project daarmee zien de wielersport in de volle breedte te omarmen. “Prachtig dat we kunnen bijdragen aan zo’n belangrijk evenement voor de baansport, waarin breedtesport wordt gestimuleerd en talenten worden geinspireerd wat belangrijk is om uiteindelijk het niveau in Nederland structureel te laten groeien en de baansport de komende jaren naar een hoger plan te tillen.”

Er is voor nieuwelingen, junioren en elite (m/v) een maximumaantal plekken beschikbaar. Bij de elite-mannen komen bijvoorbeeld veertig renners in actie, bij de elite-vrouwen zijn dat er twintig. Wie zich inschrijft voor de opener in Sportpaleis Alkmaar of Velodrome Amsterdam is ook automatisch aangemeld voor de wedstrijd die volgt in de serie. De wedstrijd in Apeldoorn is vervolgens op uitnodiging. Alleen de beste renners over twee wedstrijden krijgen hiervoor een invitatie. De finale vindt daarmee plaats op de plek waar twee maanden later de internationale wereldtop tijdens de wereldkampioenschappen de belangrijkste prijzen van deze winter verdelen gaat. Deelnemers moeten beschikbaar zijn voor alle wedstrijden.

Meer informatie is te vinden op: http://www.beattrackseries.nl